Krantenlezer bij De Telegraaf

Al een paar jaar geleden kwam dit beeld eens langs op de televisie. Iemand van De Telegraaf werd geïnterviewd voor het hoofdkantoor van de krant. Ik had het ergens in mijn achterhoofd opgeslagen, maar niet genoteerd op mijn lijstje ‘nog te fotograferen beelden’. Dus… vergeten.
Tot ik een paar weken geleden voor mijn werk in die buurt moest zijn, en deze krantenlezer ineens uit een verborgen hoekje in mijn hoofd tevoorschijn kwam. Ik ben er meteen even langsgelopen, en inderdaad zit deze lezende man pal voor het Telegraaf-kantoor. Camera had ik natuurlijk niet bij me, maar toen ik deze week daar weer in de buurt moest zijn, heb ik m’n toestel meegenomen.

Het beeld is in 1992 aangeboden door het personeel en de gepensioneerden, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van De Telegraaf. De makers zijn Frans en Truus van der Veld.