Boekje Stil lezen

Lezende beelden van A tot Z

De cursus portretfotografie bleek zo eenvoudig nog niet. Je moet aan alles tegelijk denken: de camera goed instellen, een mooie achtergrond zoeken en natuurlijk een model vinden dat wil poseren. Niet iedereen heeft daar geduld voor. Ik besloot om de levende modellen in te ruilen voor standbeelden. Die blijven tenminste zitten waar ze staan. 
Maar ook dat bleek nog een hele uitdaging. Modellen mogen dan ongedurig worden, beelden zijn in steen gehouwen (of in brons of staal), en willen van hun plaats niet wijken. Ook niet als de achtergrond lelijk is of je jezelf in een onmogelijke bocht moet wringen om het goed in beeld te krijgen. Maar oefening baart kunst en van een oefenobject werden de beelden – met boek! – een verzamelobject. 
In Stil lezen heb ik 26 lezende beelden uit Nederland en een aantal vakantielanden bij elkaar gezet in alfabetische volgorde. Bij elke foto heb ik een bijpassend citaat of gedichtje gezocht. 

 

Het boekje kost € 17,00, excl. verzendkosten. 
Wil je bestellen? Vul hieronder het formulier in, dan ontvang je bericht hoe je het bedrag kunt overmaken en krijg je het boekje zo snel mogelijk thuis gestuurd.

Boekspecificaties:
– formaat 21 x 21 cm
– 80 pagina’s
– full color