Klein beeldje in Grootschermer

Mooie fietstocht gemaakt door Noord-Holland, op weg naar Grootschermer, een klein dorpje met een ‘grootse’ naam. Op de begraafplaats wist ik een lezend beeldje dat ik wilde fotograferen. Ik durfde even niet verder, want de koster was duidelijk bezig het pleintje voor de kerk schoon te vegen voor een bruiloft. Maar terwijl ik aarzelend dichterbij kwam, knikte hij vriendelijk. En op mijn vraag naar het beeldje, wees hij mij de weg en ging weer door met zijn voorbereidingen.
Het mooie nazomerweer had één nadeel, de schaduwen waren scherp en dat levert lang niet altijd mooie foto’s op.
Op de terugweg reed ik door De Rijp en liep even binnen bij een galerie. Ik raakte aan de praat met de kunstenares, en laat zij nu net degene zijn die ook dit beeldje op het kerkhof gemaakt had.

Beeldje van Marijke De Vré-Verlaan, Galerie Grote Dam in De Rijp