Kerels lezen de krant

Vorig jaar fotografeerde ik voor het Telegraafgebouw een krantenlezer: een kerel. En ook deze krant  ‘de Klaroen’ wordt gelezen door een jongeman. Uit onderzoek komt altijd naar voren dat vrouwen meer lezen dan mannen, maar mannen lezen de krant, dat is geen vrouwenwerk.

Ik kan nog niet vertellen wie het beeld gemaakt heeft. Bij het beeld stond alleen de tekst: ‘de Klaroen 1945-1995’. Een jubileum dus. Ik heb de redactie van ‘de Klaroen’, een krant uit Alblasserdam, een mail gestuurd. Ze gaan voor me uitzoeken wie het gemaakt. heeft.
Januari 2017 – Ik ben inmiddels achter de naam van de beeldhouwer: Fred Tuijnman. Via de redactie en de oud-directeur van de Klaroen en enige google-zoekopdrachten kwam ik de kunstenaar op het spoor.

Het beeld staat in Alblasserdam op het Wilgenplein, hoek Ieplaan, voor de Bibliotheek.